Şakacı Poni’nin Masalı

 Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde ormanın birinde yaşayan tavşan varmış. Bu tavşanın adı Poni miş. Poni neşe dolu bir tavşanmış. Ormanda ki hayvanlar tarafından da oldukça sevilirmiş. Fakat diğer hayvanları kızdıran bir huyu varmış. Poni’nin “Şakacı” olması. Poni herkese olur olmaz yerde şaka yapıyor, hayvanları korkutuyormuş.

Günlerden bir gün Poni yine şaka çantasını almış ve ormana yürüyüşe gitmiş. Yolda gördüğü herkese şakalar yapmış. Bazı şakaları güldürse de bazı şakaları hiç güldürmemiş ve hayvanları kızdırmış. En son yavru hayvanlara şaka yapmış ve yavrular bu şakadan çok korkmuş, hemen evlerine kaçmışlar. Yavrular Poni’nin yaptığı şakaları ailelerine anlatmış bunun üzerine anneleri ve babaları çok kızmış. Birbirlerine haber vermişler ve toplanmışlar. Onlarda Poni’ye bir şaka yapmaya karar vermişler ve plan yapmışlar. Böylelikle Poni kötü şaka yapmanın ne demek olduğunu anlayacakmış. Aileler ertesi gün ormanda toplanmışlar, Poni de o sırada oradan geçiyormuş ve planlarını uygulamaya başlamışlar. Görevlendirdikleri zebra koşarak yanlarına gelmiş “Poni koş koş evin yanıyor” demiş. Poni ve diğer hayvanlar koşarak Poni’nin evine gitmeye başlamışlar ama yolda yaptıkları barikatlar yüzünden eve bir türlü gidememişler. Hepsi barikatları tek tek ortadan kaldırmışlar. Zebra “Bu kadar oyanlandığımız için evin tamamen yanmış olabilir” demiş. Poni iyice panik yapmış.


Bir saatin sonunda eve varmışlar ve Poni evin yanmadığını görmüş. O kadar korkmuş ki korkudan ağlamaya başlamış. Zebraya dönüp “Hani ev yanıyordu?” diye sormuş. Zebra “Bizde sana şaka yapmak istedik” demiş. Poni “Böyle şaka mı olur, yüreğime indirdiniz” demiş. Diğer hayvanlar Poni’ye “Sen bize hep böyle şakalar yapıyorsun, şimdi biz sana yaptık. Hoşuna gitmedi dimi?” diye sormuşlar. Poni o an yaptığı şakaların arkadaşlarını ne kadar üzdüğünü anlamış. Bir daha da kimseye kötü şakalar yapmamaya karar vermiş. Masal da burada bitmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tembel Alinin Hikayesi

Küçük Yaramaz Balık Masalı